Adtran (voormalig ADVA optical networking) is een van ’s werelds grootste leveranciers van optische netwerkapparatuur (WDM), Carrier Ethernet access, PON, en aggregatie apparatuur. Adtran levert voornamelijk producten voor service providers en carriers. Adtran combineert innovatieve hardware met intelligente software om zo slimme en efficiënte netwerken te bouwen. Deze oplossingen zijn vooral bedoeld voor mission-critical omgevingen met data transport over grotere afstanden of cloud- en datacenter connectiviteit bij service providers.

Het portfolio bestaat uit een range van producten. Voor korte afstanden en lage bandbreedtes tot +2000km fiber trajecten met meerdere Tbit/s. 

Security

Adtran is ook een van de leiders op het gebied van fiber-security. Met verschillende transponders is het mogelijk om AES-256 encryptie toe te passen op alle soorten fibers en optics. Het maakt niet uit of u meerdere 1G lijnen combineert of 400G+, encryptie is altijd mogelijk. De encryptie van Adtran vindt plaats op bit niveau waardoor geen aanvullende latency wordt geïntroduceerd.

Daarnaast levert Adtran Advanced Link Monitoring (ALM). Met ALM heeft u nooit meer onduidelijkheid over fiberschade of fibercuts. Met de ALM lijn van Adtran monitort u proactief fibers. Doordat bekend is wat normale fiber-loss waardes zijn weet u direct wanneer en waar een fiber verslechterd of volledig verbroken is.

Hierdoor is de fiberverbinding sneller terug online. Zonder actieve monitoring kan het lang duren voordat duidelijk waar en hoe erg de kabel beschadigd is. Dit zorgt voor langere downtime. ALM brengt de tijd van fiberbeschadiging tot herstel terug naar enkele uren in plaats van dagen.

PON

Adtran’s PON portfolio omvat geavanceerde glasvezeloplossingen, zoals GPON en XGS-PON, die serviceproviders en bedrijven in staat stellen om snelle en betrouwbare breedbandconnectiviteit te leveren aan zowel residentiële als zakelijke klanten. De focus op open en interoperabele systemen biedt flexibiliteit en bevordert concurrentie in de markt. Met passieve optische splitters wordt kosteneffectieve en schaalbare netwerkuitbreiding mogelijk. Het portfolio ondersteunt diverse diensten, zoals internettoegang, IPTV en VoIP. Adtran’s betrouwbare reputatie en innovatieve aanpak maken het een toonaangevende keuze voor het bouwen van moderne glasvezelnetwerken.

Meer weten over Adtran? Neem contact op met Distri X. Bel +31 (0)85-0204141 of mail naar info@distri-x.nl. U kan natuurlijk ook een bezoek brengen aan de website van Adtran zelf.