Bluecat Networks levert software voor het beheren en beschermen van netwerken. Ze bieden oplossingen voor het automatiseren van de configuratie van netwerkapparatuur, het beheren van domeinnamen en het monitoren van de prestaties van netwerken. Hun software kan worden gebruikt door organisaties in alle maten, van kleine bedrijven tot grote enterprise-omgevingen. Bluecat Networks is opgericht in Canada en heeft klanten over de hele wereld.

De productportfolio van Bluecat omvat software voor het beheren van netwerken, waaronder:

  • Core network services: Verandert uw DDI-gegevens (DNS, DHCP en IP adressen) in een lust in plaats van een last. Hiermee verlaagt u de netwerkbeheerkosten tot 80% dankzij uniforme DNS-, DHCP- en IPAM-services. 
  • Hybrid Cloud managementMaak het leven van uw DevOps en NetOps gemakkelijker en krijg één single source of truth voor al uw hybride cloud-omgevingen.
  • Network automationEen tool voor het beheren van IP-adressen en het automatiseren van het toewijzen van adressen aan netwerkapparatuur. Elimineer handmatig werk en maak gebruik van zero-touch automatisering voor lagere netwerkkosten, snelle innovatie en soepele, naadloze netwerken.
  • Network security: Transformeer DNS van uw grootste bedreigingsvector in uw eerste verdedigingslinie. Detecteer en herstel bedreigingen snel en voldoe eenvoudig aan regelgeving. 

Wat is DDI?

DDI is een afkorting voor Domain Name System (DNS), Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) en Internet Protocol (IP) Address Management. DDI-systemen zijn tools die worden gebruikt om deze drie belangrijke functies voor het beheren van netwerken te combineren en te automatiseren.

Met DNS kunnen gebruikers domeinnamen gebruiken in plaats van IP-adressen om toegang te krijgen tot websites en andere internetresources. DHCP helpt bij het automatisch toewijzen van IP-adressen aan apparaten op een netwerk, zodat deze met het internet kunnen communiceren. IP Address Management helpt bij het beheren van de IP-adressen op een netwerk, zodat er geen conflicten ontstaan en er voldoende adressen beschikbaar zijn voor alle apparaten op het netwerk.

DDI-systemen maken het mogelijk om deze taken op een efficiënte manier te beheren, wat kan helpen om netwerkproblemen te voorkomen en de prestaties van het netwerk te verbeteren. Bluecat Networks biedt bijvoorbeeld DDI-software aan onder de naam Proteus.

Meer weten over de oplossingen van Bluecat? Neem contact met ons op via sales@distri-x.nl of bel naar +85 020 4141. Neem ook een kijkje op de website van Bluecat