Edge-Core is een netwerk totaalleverancier van datacenter switches, campus switches en wireless.

Datacenter switches en routers

Edge-Core is de marktleider op het gebied van open standaard, bare-metal switches. Dit houd in dat Edge-Core enkel de hardware levert. Het Operating System (OS) kan zelf worden gekozen. Bij Distri X is het mogelijk om de hardware af te nemen met het OS voorgeïnstalleerd. Het is natuurlijk ook mogelijk om alleen hardware te nemen.  

Al jaren worden bare-metal switches gebruikt door de grote datacenter operators zoals AWS, Facebook, Azure en Google. Sinds een paar jaar is de techniek ook beschikbaar voor de kleinere der aarde. Het gebruiken van bare-metal switches en losse software brengt namelijk meerdere voordelen met zich mee zoals een makkelijkere schaalbaarheid en lagere hardware kosten. Edge-Core bied verschillende opties om uw eigen open netwerk uit te rollen. Er zijn verschillende switches variërend van 1 tot 400G poorten.   

Qua software zijn er verschillende smaken. Hoewel er tientallen leveranciers zijn, zijn er drie die wij pre-installed kunnen leveren:

  • Pluribus: Een van de marktleiders op het gebied van software defined networking (SDN). Het op linux gebaseerde Netvisor ONE operating system en bijbehorende management software zijn gebouwd om netwerken drastisch te simplificeren.
  • IPInfusion: Ook wel IPI genoemd. Bieden software voor L2/3 switches onder de noemer OcNOS maar hebben ook software die de Edge-core switch veranderen in een BGP router middels hun DANOS-Vyatta edition NOS.
  • SONIC: De meeste mensen zullen dit product kennen als het netwerk OS van Microsoft Azure. Het is mogelijk om dit ook op fysieke hardware te installeren. Deze software is gratis te downloaden op Github maar het is ook mogelijk om een betaalde versie te nemen voor automatische software updates en support.

In het verleden waren er ook andere software leveranciers zoals Cumulus en Bigswitch maar die zijn overgenomen door Nvidia en Arista. Deze zijn daardoor niet meer te verkrijgen op bare-metal switches.

Wireless en campus switches

Sinds een paar jaar levert Edge-Core ook wireless en campus oplossingen. In tegenstelling tot de datacenter switches van Edge-Core, komen deze producten met eigen software.

Het portfolio van Edge-Core wireless is divers en compleet. Alle producten ondersteunen minimaal AC (wifi 5) en de nieuwste lijnen bevatten AX (wifi 6). Alle producten kunnen worden aangestuurd vanuit de cloud controller. Ook is net nog steeds mogelijk om lokaal een controller neer te zetten wanneer dit gewenst is.

Naast wireless producten, biedt Edge-Core ook point-to-point producten. Alle producten in deze categorie zijn licentievrij 60Ghz. Hiermee is het mogelijk om over honderden meters een “fiber-like” wireless verbinding op te zetten.

Meer weten over Edge-Core? Neem contact op met Distri X. Bel +31 (0)85-0204141 of mail naar info@distri-x.nl. U kan natuurlijk ook een kijkje nemen op de website van Edge-Core.