Packetlight Networks is gespecialiseerd in het ontwikkelen en verkopen van optische transportoplossingen voor telecommunicatiebedrijven, enterprise en internet service providers (ISP’s). Packetlight biedt producten en diensten voor het transporteren van data via glasvezelkabels, zoals optische transportsystemen en wavelength division multiplexing (WDM)-technologie. Packetlight Networks is opgericht in 2003 en heeft vestigingen in Azië, Europa en Noord-Amerika.

Packetlight Networks biedt verschillende producten en diensten voor het transporteren van data via glasvezelkabels, waaronder:

  • Optische transportsystemen: Packetlight Networks biedt optische transportsystemen voor het verzenden van hoge capaciteit datastromen over lange afstanden. Deze systemen maken gebruik van wavelength division multiplexing (WDM)-technologie om meerdere optische signalen op één kabel te verzenden. Dit verhoogt de capaciteit van de kabel zonder dat er extra kabels hoeven te worden gelegd.

  • Multiplexers: Packetlight gebruikt multiplexers om optische signalen te combineren van verschillende bronnen op één kabel. Deze multiplexers kunnen worden gebruikt om verschillende datastromen te verzenden, bijvoorbeeld voor telefonie, internet en videoconferencing

  • Transponders: Voor het converteren van optische signalen van een enkele golflengte naar een andere golflengte. Dit kan worden gebruikt om optische signalen te verzenden over afstanden waar de originele golflengte niet geschikt voor is.

  • Optische repeaters: Packetlight Networks biedt optische repeaters voor het versterken en verlengen van optische signalen over lange afstanden. Dit kan worden gebruikt om de bereikbaarheid van glasvezelnetwerken te vergroten

 

Productportfolio

Het productportfolio is anders dan wat de meeste WDM vendors leveren. De systemen van Packetlight zijn niet modulair maar alles in een. Hierdoor heb je maar weinig rackspace nodig om een volledige oplossing op te hangen. Meestal niet meer dan 1U. De systemen huisvesten een transponder, attenuation controller, dispersie controller, eventuele booster om de juiste afstand te overbruggen en de coherent optic die op een darkfiber kan worden gezet (of in een mux/demux om meerdere 400G signalen te stapelen). Ook is het mogelijk om encryptie aan te zetten op deze apparatuur. De encryptie standaard is AES-256

Hierboven is een voorbeeld van de 400G muxponder. De apparatuur heeft verschillende CFP, QSFP en SFP poorten waarin een gecombineerde set aan optics kan worden aangeboden middels goedkope short range optics. Tot de 400G vol zit, kan je elke combinate maken tussen 10G, 25G, 50G en 100G signalen. Ook Fibre Channel 8, 16 en 32G worden ondersteund. Hieronder is een totaaloverzicht van de producten. 

Meer informatie over de producten van Packetlight? Neem contact met Distri X op via sales@distri-x.nl of +85 020 4141. Bezoek ook de website van Packetlight voor het gehele portfolio. Zo maakt Packetlight onder andere apparatuur voor bijvoorbeeld ROADM en OTDR metingen.