Tessian is een cyber security bedrijf dat machine learning en AI gebruikt om organisaties te beschermen tegen onbedoelde gegevensverlies. Met de technologie worden automatisch emails met vertrouwelijke informatie geflagd, waardoor onbevoegde toegang wordt voorkomen en privacy en beveiligingsgegevens van een organisatie worden beschermd.

Tessian biedt twee hoofdproducten, Tessian Guardian en Tessian Defender. Tessian Guardian is een uitgebreide oplossing voor datalekpreventie die ervoor zorgt dat vertrouwelijke informatie niet uit een organisatie via email kan worden verzonden. Tessian Defender is een emailbeveiligingsoplossing die klanten helpt om malafide dreigingen die via email zijn verzonden te identificeren en erop te reageren. Deze producten zijn ontworpen om organisaties te helpen met het verbeteren van de cyber security.

 

Tessian Defender is een e-mailbeveiligingsoplossing die klanten helpt om malafide dreigingen die via email zijn verzonden te identificeren en erop te reageren. Deze technologie gebruikt machine learning en AI om bedreigingen te detecteren in e-mails, wat betekent dat het kwetsbaarheid van een organisatie vermindert voor phishing, malware en andere cyberaanvallen.

Tessian Guardian is een uitgebreide oplossing voor datalekkenpreventie die ervoor zorgt dat vertrouwelijke informatie niet uit een organisatie via e-mail kan worden verzonden. Door middel van machine learning en AI worden mogelijke risico’s geïdentificeerd en automatisch geflagd, zodat onbevoegde toegang wordt voorkomen en de privacy- en beveiligingsgegevens van een organisatie worden beschermd.

Tessian Enforcer zorgt ervoor dat er geen data expres gelekt kan worden. Waar Guardian ervoor zorgt dat er geen data per ongeluk gelekt wordt naar derden, focust Tessian Enforcer zich op lekken naar persoonlijke en andere ongeautoriseerde mailadressen. Hiermee wordt voorkomen dat bedrijfsdata intentioneel of on-intentioneel buiten de organisatie belandt. 

Waarom Tessian gebruiken?

  • Threat actors sturen steeds vaker business e-mail take over aanvallen waardoor steeds meer phishing mails vanuit “betrouwbare” mailadressen worden verstuurd.
  • Microsoft en Mimecast kunnen deze aanvallen niet detecteren aangezien ze deze mailadressen als betrouwbaar bestempelen en niet kijken naar links en bijlagen.
  • Gartner adviseert om een “integrated cloud email security” oplossing te gebruiken die anti-phishing technologie en AI gebruiken om communicatie en gesprekspatronen te herkennen. Alleen hiermee kunnen high end threats worden tegengehouden.
  • Niemand anders beschermd tegen outbound data loss. Zeker niet tegen data loss die per ongeluk gebeurt. Iedereen stuurt wel eens een mail met prijsinformatie, persoonsgegevens of andere kritische informatie naar de onjuiste persoon. Dit is een steeds groter worden probleem. Oplossingen zoals Tessian die machine learning gebruiken, kunnen dit soort fouten voorkomen.
Onderstaande video’s geven eenvoudig inzicht hoe Tessian threats tegen gaat. De eerste video gaat over hoe Tessian mailadressen die zijn nagemaakt herkent en wat de ontvanger van deze mail te zien krijgt. In het tweede voorbeeld wordt ingezoemd op hoe een mail van een “trusted source” (iemand die gehackt is) wordt onderschept. 

Tessian Defender

Tessian Defender is een cybersecurity-oplossing die bedrijven helpt om beveiligingsbedreigingen te voorkomen en beschermt tegen cyberaanvallen. Het gebruikt geavanceerde technologieën zoals kunstmatige intelligentie en machine learning om e-mails en communicatie automatisch te analyseren en te filteren op potentiële bedreigingen, zoals phishing-aanvallen en verkeerde informatie. Het doel is om bedrijven te helpen hun gegevens en netwerken te beschermen tegen cyberaanvallen en om productiviteit te verbeteren door handmatige beveiligingsprocedures te automatiseren.

Tessian Defender gebruikt een combinatie van technieken, waaronder machine learning, natuurlijke taalverwerking en dreigingsanalyses, om te bepalen of een inkomende e-mail potentieel malicieus is. Hier zijn enkele van de parameters die het systeem in aanmerking neemt:

  • Afzenderreputatie: Tessian Defender analyseert de reputatie van de afzender om te bepalen of de e-mail van een vertrouwde bron komt.
  • Linkanalyse: Het systeem analyseert de links in e-mails om te bepalen of ze verwijzen naar bekende phishing-websites of naar verdachte domeinen.
  • Inhoudsanalyse: Tessian Defender analyseert de inhoud van e-mails, waaronder tekst, afbeeldingen en bijlagen, om te bepalen of er tekenen zijn van phishing of andere bedreigingen.
  • Bijlagenanalyse: Het systeem analyseert automatisch bijlagen in e-mails om te bepalen of ze mogelijk malware bevatten.
  • Gegevensverliespreventie (DLP): Tessian Defender analyseert e-mails om te bepalen of ze vertrouwelijke informatie bevatten die per ongeluk naar onbevoegde personen verzonden kunnen worden.

Deze parameters worden gebruikt in combinatie met andere technieken om een ​​gecombineerde score te berekenen die aangeeft of een e-mail als bedreigend of niet-bedreigend wordt beschouwd. Op basis van deze score neemt het systeem vervolgens actie, zoals het waarschuwen van gebruikers of het blokkeren van de e-mail.

Tessian Guardian

Naast dat Tessian inkomende mails scant, kijken ze ook naar uitgaand mailverkeer. Hoe vaak heeft u zelf een mail gestuurd naar de verkeerde persoon? En hoe vaak zat daar een bijlage aan vast die u liever niet bij de verkeerde persoon had willen laten landen?

 Gemiddeld gebeurt dit 6 keer per jaar per persoon. U kan dus uitrekenen hoe veel onbedoelde data breaches er zijn binnen uw organisatie. De oplossingen die Google of Outlook bieden, werken vaak niet goed. Een mail terughalen lukt alleen als de ontvanger geen outlook heeft open staan, wat tijdens kantooruren minimaal is. 

Tessian Guardian zorgt ervoor dat dit niet meer gebeurt. Wanneer wordt vermoed dat de mail niet naar de juiste persoon wordt gestuurd, krijgt de gebruiker een melding. In deze melding wordt uitgelegd waarom deze gegenereerd is. Was de vorige mail misschien naar een andere persoon met dezelfde naam? Of komt de naam van het bedrijf in de bijlage niet overeen met de bedrijfsnaam in de mail? Dit soort informatie wordt doorgegeven aan de gebruiker. De gebruiker kan vervolgens aangeven of ze deze mail alsnog willen versturen, of dat ze de ontvanger moeten aanpassen. Hiermee voedt de gebruiker het systeem waardoor het aantal false positives afneemt. Tegelijkertijd is er meer bewustwording gecreëerd bij de gebruiker.  

Tessian Enforcer 

Een ander voorbeeld is het bewust of onbewust delen van data met privé mailadressen. Iedereen heeft het wel eens gedaan: Even een mailtje met dat bestand naar mijn eigen mailadres zodat ik thuis wat papieren kan printen. Er zullen niet veel mensen zijn die daarna ook die mail hebben verwijderd. Met Tessian kan u dit soort gedrag blokkeren of bewustwording creëren door een melding te geven. 

Daarnaast zijn er ook genoeg voorbeelden waar bewust gegevens probeert te versturen naar prive mailadressen. Denk hierbij aan de werknemer die het bedrijf gaat verlaten. Deze kan nog snel het klantenbestand naar zichzelf sturen om daarop verder te bouwen bij een andere werkgever. 

Meer weten over Tessian? Mail ons op sales@distri-x.nl of bel naar 085-0204141!