UfiSpace levert netwerkoplossingen voor telecommunicatiebedrijven, cloud serviceproviders en datacenters. Den hierbij aan Switches, (BGP) routers en servertoepassingen. Door het gebruik van marktconforme hardware zoals Broadcom chipsets, heeft UfiSpace een leidende positie gekregen in de Open Networking community. Hun doel is om klanten te voorzien van geavanceerde technologische oplossingen die te gebruiken zijn in combinatie met software zoals IPInfusion, Sonic OS, RT-Brick en ADVA.

Switching: Ufispace biedt Open networking switches, ook bekend als open switches of bare-metal switches. Deze apparatuur onderscheid zich door de scheiding van hardware en software. Dit biedt enkele belangrijke voordelen:

In open networking switches zijn hardware en software losgekoppeld. Dit betekent dat organisaties de vrijheid hebben om verschillende besturingssystemen en netwerksoftware te gebruiken, in tegenstelling tot traditionele switches.

Organisaties kunnen de software selecteren die het beste aansluit bij hun behoeften, zonder beperkt te worden tot de software van een specifieke switchfabrikant.

Open networking switches zijn geschikt voor organisaties die behoefte hebben aan aanpassingsvermogen, interoperabiliteit en onafhankelijkheid van specifieke leveranciers in hun netwerkomgeving. 

BGP routers: Ufispace levert verschillende modellen met externe TCAM. Deze apparaten zijn zeer geschikt om als full-BGP router te functioneren met software van IPInfusion. 

Een externe TCAM (Ternary Content Addressable Memory) in een switch is een geavanceerd hardwarecomponent dat wordt gebruikt voor het versnellen van het proces van het doorsturen van netwerkverkeer. Het belangrijkste doel van een externe TCAM is het versnellen van het proces van het matchen en doorsturen van pakketten op basis van regels of criteria die zijn ingesteld door netwerkbeheerders.

In het geval van Ufispace is de TCAM als een afzonderlijke, externe chip geïmplementeerd in plaats van ingebouwd in de hoofd-CPU. Dit maakt het mogelijk om speciale hardware te hebben die uiterst efficiënt is in het verwerken van overeenkomsten en routingbeslissingen. Dit verbetert de prestaties en doorvoer van de switch.

 

BNG: Verschillende modellen van Ufispace ondersteunen software voor BNG functionaliteiten zoals RTbrick. RTbrick biedt oplossingen voor Breedband Netwerk Gateway (BNG). Een BNG is een cruciaal onderdeel in breedbandnetwerken en wordt doorgaans gebruikt in netwerken van internetproviders (ISP’s) en telecomnetwerken. De BNG-oplossing van RTbrick is ontworpen voor breedbandtoegangsnetwerken met hoge prestaties. Het fungeert als het punt van demarcatie tussen het netwerk van de serviceprovider en de locatie van de klant, waarbij het beheer van abonnee sessies, authenticatie en verkeersroutering wordt verzorgd.