Even voorstellen: Edge-Core Wireless

Edge-Core is al ruim 10 jaar actief als leverancier van datacenter switching producten. Sinds een aantal jaar leveren ze echter ook hun eigen campus switches en wireless producten. Tijd dus voor een introductie van dat portfolio.  

Edge-Core is een dochteronderneming van Accton. Accton is een ODM-leverancier voor switches en andere netwerkapparatuur. In 2004 zijn ze een eigen productlijn gestart in de vorm van Edge-Core. Deze lijn is vooral gefocused op datacenter switch en interconnect oplossingen in de vorm van white-box switches.  

Wireless

Accton heeft in 2017 een wireless leverancier overgenomen. Deze is in eerste instantie op de markt gekomen onder de naam IgniteNet maar sinds 2019 is dit onderdeel geworden van Edge-Core. Hiermee is het portfolio van Edge-Core compleet geworden en is er dekking van A tot Z in het interconnect spectrum. Wireless oplossingen vereisen wel een andere aanpak. Voor campusomgevingen is het (nog) niet veel voorkomend dat producten zonder OS worden geleverd. Daarom biedt Edge-Core op deze producten wel een eigen operating system aan. Deze worden standaard geleverd op campus switching en accesspoints.

Portfolio

Hoe ziet dan het Edge-Core wireless portfolio eruit? De centrale spin in het portfolio is ecCLOUD. ecCLOUD biedt inzicht en controle over het wired en wireless portfolio. Met deze virtuele controller en manager rol je gemakkelijk omgevingen uit, onderhoud en monitor je single-site of multi-site omgevingen. Zo biedt ecCLOUD;

  • Flexibele configuratie: Alle configuraties zijn beschikbaar via web GUI in de cloud (lokale opslag kan ook). Simpele UI zorgt voor gemakkelijke device en groep configuraties, alert tabs en netwerk onderhoud.
  • Simpele registratie: Het installeren van een device is nog nooit zo makkelijk geweest. Koppel het te installeren apparaat aan het internet en voeg het serienummer en MAC-adres toe aan het ecCLOUD account. Het apparaat zal automatisch geïnstalleerd worden.
  • Geïntegreerde management: Integratie van managed wired en wireless producten maken management en onderhoud makkelijk en simpel.
  • User Access management: Zorg voor authenticatie, autorisatie en accounting (AAA), beveiliging, guest access management en een custumized captive portal. Ook over meerdere locaties mensen en apparaten toegang bieden is geen probleem voor ecCLOUD.

Ondanks dat de meeste een virtuele controller als ecCLOUD willen gebruiken, zijn er ook nog mensen die een controller op locatie willen. Dit is mogelijk. Het portfolio van Edge-Core heeft verschillende controllers tot zijn beschikking.

Qua hardware is het portfolio van Edge-Core compleet te noemen. De switches variëren van 10 poorten (met en zonder POE+) tot 48 poorten RJ-45 en 4x 1/10G SFP+. Qua functionaliteiten zijn er twee smaken: L2+ en L3.

Ook het accesspoint portfolio is een compleet aanbod. Alle apparatuur ondersteund minimaal WiFi 5 en er is ook een WiFi 6 portfolio. Er is keuze tussen 2×2 of 4×4 MIMO en er is ook een volledig outdoor portfolio.

Meer weten over Edge-Core wireless? Neem contact op met Distri X. Bel +31 (0)85-0204141 of mail naar info@distri-x.nl.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *